Min karriär inom det vårdande yrket började kring 1983 då jag arbetade extra inom hemsjukvården i Helsingborg på lov och helger. Detta ledde till ett stort intresse att fortsätta arbeta med människor och efter militärtjänstgöringen 1987 läste jag till undersköterska/skötare och började arbeta på gamla S:ta Maria sjukhus i Helsingborg. 1993 blev jag färdig specialistsjuksköterska inom psykiatri och har huvudsakligen arbetat med detta sedan dess. Under utbildningen arbetade jag även som vikarie i Danmark inom både somatiken, psykiatrin och hemsjukvården, samt som socionom. Som socionom var jag utredare och rehabkoordinator för Helsingörs kommun avseende långtidssjukskrivna arbetstagare från såväl Danmark som Sverige.
Genom åren har jag ständigt varit nyfiken på att få en större förståelse och kunskap kring människans mående och därför har jag fortsatt studera parallellt med arbetet, vilket gjort att jag idag även är socionom och kbt 1 terapeut. Som steg 1 terapaut hade jag avtal med region Skåne under åren 2017 och 2022 och tog emot patienter på remiss enligt avtalet om fritt vårdsökande. 2022 upphörde avtalet för alla med steg 1 utbildning och sedan dess har jag arbetat enbart med privata patienter.
Som socionom i Sverige har jag i omgångar arbetat inom öppenvården i psykosocialateamet på vårdcentral där jag huvudsakligen arbetade som KBT-terapeut i det behandlande arbetet. Utöver detta har jag arbetat på barn- och ungdomspsykiatrin som utredare och KBT-terapeut.
Jag har genom åren samlat på mig en bred erfarenhet och kompetens inom flertalet områden såsom olika ångest- och depressionstillstånd, relationsproblem, personlighetssyndrom, samt utvecklingsrelaterade funktionsvariantioner såsom ADHD och autism. Jag har även en mångårig vana av att träffa och behandla personer som lider av trauma och PTSD, och jag har ett ömmande intresse för patientgruppen och behärskar flera olika behandlingsmetoder inom detta område.
Min ledstjärna är och har alltid varit att ett respektfullt och ett förtroendeingivande bemötande alltid måste finnas och att patienten är delaktig i alla steg under behandlingsprocessen. För mig i min roll som behandlare är detta ett självklart grundkrav för att jag ska kunna erbjuda ett gott psykoterapeutiskt arbete. Detta ställer naturligtvis krav på att jag som behandlare måste vara nyfiken och ständigt söka ny kunskaper inom mitt område som terapeut för att kunna ge den bästa tänkbara behandlingen i patientarbetet då ingen patients situation är den andres lik och varje behandling skiljer sig åt från den andra. Detta innebär att jag måste bemästra flertalet olika psykoterapeutiska metoder och att jag har aktuell kunskap inom behandlingsarbetet för att kunna erbjuda detta.
I omgångar har jag kombinerat samtliga utbildningar och då arbetat som VD, enhetschef och projektledare i olika arbetsgrupper, där fokus legat på att stärka och utveckla personalen inom de olika verksamhetsområdena.
lillebror@fridh-terapi.se
Hitta hit
Vår lokal ligger i Höganäs vid busstorget i Taxihuset som är en gul byggnad.